Vi börjar med det viktigaste. Sista ansökningsdag i våra tre öppna utlysningar närmar sig med stormsteg. Arbetar du med medicinteknisk utveckling, missa inte att söka senast 28 februari 2019 kl 14.

Aktuella utlysningar:

Vill du ställa frågor om utlysningarna, ring din närmaste geografiska kontaktperson.

Arbetet med utlysningar och andra aktiviteter inom Medtech4Health rullar alltså på som vanligt. Se även förra nyhetsuppdateringen med fokus på aktuella erbjudanden. Därmed över till personalnytt.

Mona Jonsson är tf programdirektör

Medtech4Healths förra programdirektör Reidar Gårdebäck har lämnat programmet och vid rodret står numera Mona Jonsson. Programmets styrelse har utsett henne till tillförordnad programdirektör från 11 februari tills den nya ordinarie programdirektören är på plats och har fått en introduktion. Rekryteringen av denna person pågår för fullt.

Mona Jonsson arbetar under denna period 80 % för Medtech4Health. Hon bor i Linköping och är anställd av Rise. Mona Jonsson har arbetat med Medtech4Healths projektporfölj sedan våren 2018. Just nu jobbar Mona intensivt med att få saker på plats som inte syns utåt, exempelvis vår interna infrastruktur, ekonomi och avtal med alla underleverantörer. Detta är delvis en effekt av att koordineringen av Medtech4Health flyttar från KTH till ett bolag. Givetvis kommer Mona Jonsson även att representera programmet under olika event men fokus just nu är internt arbete.

Mona Jonsson (till höger) har kavlat upp ärmarna som tillförordnad programdirektör. (Bilden är från ett svettigt gympass efter ett planeringsmöte. Undertecknad (till vänster) tycker bilden sänder rätt budskap).

Ulla Elofsson vikarierar för Frida Lindberg som utlysningsansvarig

Frida Lindberg har under 2018 kombinerat arbetet som nodrepresentant för Stockholm baserad på KTH, med att vara utlysningsansvarig. Hon går nu på föräldraledighet. Under hennes frånvaro kommer Ulla Elofsson att axla rollen på timbasis. Ulla Elofsson är även en av våra nodrepresentanter för Rise och projektledare för Maxa Medtech. Ulla har under hösten deltagit i projektgruppen som arbetat med att utveckla vår gemensamma utlysning med Swelife.

Rollen som utlysningsansvarig innebär bland annat att vara kontaktperson gentemot Vinnova och Swelife, att vara den som har koll på alla detaljer samt delta i introduktion för bedömare. Vi önskar Ulla Elofsson lycka till samt Frida Lindberg en bra ledighet och välkommen tillbaka!

Vi jobbar alla i olika organisationer och platser men här har Ulla Elofsson (till vänster) och Frida Lindberg (till höger) fastnat på samma bild.

Tackar Lena Strömberg för gott arbete

Lena Strömberg har haft uppdrag som projektledare för Medtech4Health under två år. Hennes huvudsakliga arbetsuppgift har varit att projektleda påverkansplattformen Impact, ett projekt som nu avslutats. Hon har även lett en heldag om AI under Vitalis och deltagit i vårt nätverkande under Almedalen med mera. Allt gjort med samma energi.

Vi tackar för den här tiden och önskar Lena varmt lycka till framöver.

Lena Strömberg fångad i farten i Bryssel.