Hela Sverige är insvept i fluffig snö. Låt inte de vackra vyerna göra att du missar dessa aktuella erbjudanden från Medtech4Health. Det finns något för i princip alla.

Nominera till Medtech4Health Innovation Award

Nu är det upplopp för chansen att bli finalist i Medtech4Health Innovation Award. Om du jobbar inom vården med att implementera medicinteknik, ta chansen att få ditt och dina kollegors arbete uppmärksammat. Vinnarteamet får 100 000 kronor till sin grupp men alla finalister blir intervjuade och blir inbjudna till prisutdelningen under Swedish Medtechs årsmöteskonferens. Nominera dig själv eller en kollega direkt. Senast 6 februari 2019.

Två öppna utlysningar

Vårt fina pris är inte det enda erbjudandet som är öppet just nu. Vi har två utlysningar öppna. Den ena är vår specialare för er som jobbar med medicinteknisk utveckling inom vård och omsorg. Det speciella är att ni under vissa förutsättningar kan söka pengar utan medfinansiering. Läs mer i länken nedan. Den andra öppna utlysningen är den stora gemensam utlysningen tillsammans med systerprogrammet Swelife. Den är öppen för samverkansprojekt mellan minst två parter, exempelvis ett forskningsinstitut och ett företag eller vård. Vår populära snabbfil för småföretag som behöver förstärkning med kompetens öppnar igen nästa vecka med första stängning sista februari.

Läs mer om

Vill ni ställa frågor om utlysningarna, ring er närmaste geografiska kontaktperson.

Öka exporten, ett erbjudanden till pågående medtechprojekt

Programledningen arbetar kontinuerligt med att utveckla hur vi på bästa sätt ska kunna stötta alla medtechprojekt som får medel via utlysningar. Vi har hittills erbjudit förtur till vår entreprenörskurs, sponsrat deltagande i Medicinteknikdagarna, möjligheten att träffa likasinnade under lokala projektträffar och en specialversion av Connects språngbrädan. Vi har också testat olika varianter av informationsspridning.

I dagarna har vi ett nytt erbjudande, att ansöka till STINGs GoGlobal Medtech 2019. Detta program är lämpligt för bolag som har en färdig produkt och som vill inleda eller utöka sin export. Om detta ej är aktuellt för er nu så lägg det på minnet till kommande omgångar. Vill du vara med i år, ansök senast 27 mars 2019.

Max IV-workshop, AIDA och fler upphandlingsseminarier

Som om inte ovanstående räckte har vi fler erbjudanden på gång. AIDA utökar med fler möjligheter att ansluta sig för entreprenörer som arbetar med AI i medicinsk bildbehandling. Innovationsmotorer rullar på och delar med sig av erfarenheter som deltagarna gjort.

Under våren blir det flera spännande seminarier och workshops inom två andra grenar av Medtech4Health. Gruppen som arbetar med upphandlingar kommer att arrangera fler seminarier i upphandling. Orter och datum publiceras inom kort. Vill du ta del av informationen redan nu, se inspelningen från seminariet i innovationsupphandling som hölls i Linköping.

Ett annat viktigt ämne är vilka möjligheter Max IV erbjuder företag av olika storlekar. Det blir ett spännande seminarium om detta i Lund: Welcome to: MAXA MedTech workshop.

Arbete med nytt bolag pågår bakom kulisserna

I några år i rad har vi i programkontoret kuskat runt landet så här års i en årliga vinterturné. Vi har presenterat våra aktuella erbjudanden och lyssnat på vad programmet bör satsa på för att göra mest nytta. I år är den externa synligheten lite lägre. Men bakom kulisserna pågår febril verksamhet för att få igång det nya koordineringsbolaget. Rekrytering pågår också av ny programdirektör. Även andra tjänster kommer att tillsättas. Mer information om detta kommer under våren.

Snabbrepris av erbjudandena i denna text

  • För anställda inom vård och omsorg: Medtech4Health Innovation Award & utlysningen Stöd till innovatörer inom vård och omsorg.
  • För småföretagare: Kompetensförstärkning för småföretag.
  • För medtechprojekt som fått finansiering via utlysningar: STING Go Global
  • För företag av alla storlekar: Maxa Medtech workshop.
  • För upphandlare och andra intresserade av innovationsupphandlingar: upphandlingsseminarier
  • För kollegor och alla i branschen: god fortsättning på året och hopp om fortsatt bra samarbete!

Vinterbilden är tagen häromdagen från skidspåret mellan Tänndalen och Funäsdalen.