Utlysningar inom medicinteknik

Att stötta innovationsprojekt inom medicinteknik finansiellt är en viktig del av Medtech4Healths verksamhet. Ett verktyg är öppna utlysningar av medel. Kommande utlysningar annonseras här på sajten och i vårt nyhetsbrev.

Olika utlysningar har olika syfte och målgrupper. Ibland riktar vi oss särskilt till vården, ibland till småföretag och ibland till samarbetsprojekt. Mer info om bedömningsprocessen finns härGenerellt prioriteras följande:

  • Projekt där parter från flera sektorer av hälso- och sjukvården medverkar, det vill säga samarbeten mellan industrin, den akademiska världen, vård och omsorg samt patienter (användare) och/eller patientorganisationer.
  • Projekt som har kommersiell potential eller på annat sätt är nyttiga.
  • Projekt som sätter människan i fokus.

För en översikt över vilka utlysningar som närmar sig deadline, sök på “Medtech4Health” på Vinnovas sida “hitta finansiering”.

Senaste nytt om utlysningar

Nyhet: 10 projekt delar på 15 miljoner i höstens Medicintekniska samverkansprojekt

20 november 2018|Tagg: , , , , , , , , |

Tio spännande medicintekniska utvecklingsprojekt får dela på sammanlagt femton miljoner i "Medicintekniska Samverkansprojekt" 2018. Projekten kan göra reell skillnad för patienter med blodinfektion, diabetes, lymfödem eller behov av kontinuerlig smärtlindring.

7 projekt delar på 5,4 miljoner i utlysningen Stöd till Innovatörer i vård & omsorg 2018

15 juli 2018|Tagg: , |

Utlysningen Innovatörer i vård och omsorg som genomfördes för tredje året i rad är avslutad och 7 projekt fick strax efter midsommar besked om att de får medel. Totalt delas 5,4 miljoner ut, pengar som kommer att användas för att frigöra tid för anställda [...]

Nyhet: 10 projekt delar på 14,3 miljoner i medicintekniska samverkansprojekt 2017

20 november 2017|Tagg: , |

Tio spännande projekt får dela på 14,3 miljoner i Medtech4Healths stora samverkansutlysning. Förhoppningsvis kan projekten på sikt göra reell skillnad för patienter som lider av allt från Parkinson till svårläkta sår. Medlen från Medtech4Health kan bidra till att förbättra oddsen vid plötsligt hjärtstopp, minska ner en typ av biverkning vid cancerbehandling och erbjuda smärtlindring vid återbråckskirurgi. Samt förbättra överlevnaden vid hjärttransplantationer och behandla benskörhetsfrakturer på ryggkotor.

Dags att ansöka om AIDA-projekt

18 september 2017|

AIDA är en nationell arena för forskning och innovation kring artificiell intelligens, AI, för medicinsk bildanalys. Basen är i Linköping men arenan är nationell. Här ska akademi, sjukvård och industri mötas för att omsätta tekniska framsteg inom AI-teknik till patientnytta i form av kliniskt [...]

Nyhet: 28 projekt delar på 23 miljoner i den stora hälsoutlysningen

8 juni 2017|Tagg: , , |

Fördelningen av medel i den stora hälsoutlysningen är klar och det är som vanligt spännande läsning att bläddra igenom listan och tänka på vilka förbättringar det på sikt kan innebära för patienter om alla projekt skulle gå hela vägen och komma ut i vården. [...]

Utlysning: Kompetensförstärkning för småföretag 2017

21 februari 2017|Tagg: , |

Det tar max fem veckor att få besked, kortare om du söker i slutet av månaden. En gång per månad, vid månadsskiftet, samlar vi ihop månadens skörd av inkomna ansökningar och skickar till bedömningsgruppen. Bedömningskriterierna är detsamma under året men det kan vara klokt att söka under våren medan det finns pengar kvar. Utlysningen är öppen till 30 november, eller tills budgeten tagit slut, vilket som inträffar först.

Ny utlysning: Swelife och Medtech4Health “Projekt för bättre hälsa”

21 november 2016|Tagg: , , |

Denna utlysning riktar sig till samverkansprojekt med mål att avsevärt förbättra diagnos, prevention eller behandling av sjukdomar och andra tillstånd som kräver eller riskerar att kräva sjukvård. För att kunna söka ska minst två av sektorerna sjukvård, industri och akademi vara parter i projektet. Dessutom ska slutanvändaren eller mottagaren (sjukvård, patient, kund, brukare etc.) vara aktivt representerad i projektet. Deadline för ansökan 27 januari 2017 kl 14.

Förhandsinfo om 2017 års utlysningar

24 oktober 2016|Tagg: , , , , |

Under 2017 planerar vi i Medtech4Health fyra utlysningar till olika målgrupper. Det blir tre egna och en i samarbete med SweLife. I detta inlägg finns preliminär förhandsinfo om utlysningarna för att ge potentiella projekt tid att förbereda sig.

Nyhet: 6 projekt får dela på 4,8 miljoner i “Innovatörer i vård och omsorg”

28 juni 2016|Tagg: , |

Urvalsarbetet i utlysningen "Innovatörer i vård och omsorg" är klart och 6 projekt har fått besked att de får medel. Totalt delas 4,8 miljoner ut, pengar som kommer att användas för att frigöra tid för anställda i vård och omsorg så att de kan jobba med att medicinteknik i flera områden av stor vikt för patienter. Exempelvis hjärtsviktsdiagnos och fallgolv inom äldreomsorgen.

Nyhet: 15 projekt får dela på 20,5 miljoner i “Medicintekniska innovationer”

8 juni 2016|Tagg: , |

Urvalsarbetet i Medtech4Healths första utlysning är färdigt och 15 projekt har fått besked att de får medel. Totalt delas 20,5 miljoner ut, pengar som kommer att användas för att vidareutveckla medicinteknik i flera områden av stor vikt för patienter. Exempelvis för diagnos eller behandling av prostatacancer, kardiovaskulär sjukdom och yrselsymptom.

NYHETSBREV

Säkraste sättet att hålla koll på nya utlysningar från Medtech4Health är att lämna din adress så får du information via e-post.

Klicka här för att anmäla dig

SLUTRAPPORTERA HÄR

För alla projekt som fått medel i Medtech4Health-utlysningar finns enkät för slutrapport här.

ÖPPNA UTLYSNINGAR

För en översikt över vilka utlysningar som närmar sig deadline, sök på “Medtech4Health” på Vinnovas sida “hitta finansiering”.

FINANSIERADE PROJEKT

Bläddra bland samtliga projekt som fått finansiering via någon av våra utlysningar.

FÖR PROJEKTEN

Vi delar inte bara ut medel utan vill även stötta projekten att bli framgångsrika. Projekt som har fått finansiering i våra utlysningar får förtur till våra kurser, kan bli utvalda till extra coachning i projekt Accelerera och blir inbjudna till olika lokala och nationella träffar.

KONTAKT

Ditt namn

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

[recaptcha size:compact]