CMIV2019_1112

Nästa ansökningsomgång för AIDA, 21 november

Deadline för nästa chans att ansöka om AIDA-aktiviteter är 21 november, 2019. Denna gång finns det flera olika möjligheter att få stöd till insatser inom AIDA:s område, både i form av finansiering och unikt goda förutsättningar att utveckla metoder och kunskaper. Dels tar AIDA nu emot nya förslag av de typer som redan är igång men det finns också en ny projektform som fokuserar på klinisk utvärdering av AI. Idén är att hjälpa svenska vårdgivare att få kontakt med AI-leverantörer för att utvärdera kommersiellt tillgängliga lösningar inom bilddiagnostik.

Klinisk utvärdering

Det kan vara svårt för vårdgivare att få koll på om de AI-lösningar som finns på marknaden kan göra verklig skillnad i det egna arbetsflödet. AIDAs projektform Klinisk utvärdering riktar in sig på att hjälpa vårdgivare förbi denna tröskel. Erbjudandet innefattar upp till 50% finansiering av kostnader och tillgång till en unik ”arena” med kunskapsutbyten och en teknikplattform. Läs mer här: Ansök om klinisk utvärdering.

Innovationsprojekt

Innovationsprojekten är en huvudsaklig del av AIDA:s verksamhet. Forskargrupper från industri och akademi från hela landet är välkomna in med projektförslag. Projekten ska handla om AI-baserade beslutsstöd relevanta för radiologi eller patologi, och tätt samarbete med kliniska motparter är ett krav. Erbjudandet innefattar upp till 50% finansiering av kostnader och tillgång till en unik ”arena” med kunskapsutbyten och en teknikplattform. Nyttjande av plattformen (beräkning, lagring) är dessutom 100% finansierad upp till en viss nivå. Läs mer här: Ansök om innovationsprojekt.

Kliniska och tekniska Fellowship

Ett kliniskt fellowship inom AIDA är ett individuellt projektarbete där man i samarbete med tekniska innovatörer arbetar med AI-baserade beslutsstöd inom bildmedicin. Ett tekniskt fellowship fungerar på samma sätt men i samarbete med kliniska motparter. Tidsplanen kan helt anpassas till personliga förutsättningar, både kortare och längre insatser är välkomna, och det går bra att sprida dem över tid. Erbjudandet innefattar upp till 50% finansiering av kostnader och tillgång till en unik ”arena” med experter och verktyg. Läs mer här: Ansök om kliniskt fellowship, Ansök om tekniska fellowships.

Dela gärna detta!

Publicerad: 24 oktober 2019

AKTUELLT


NYHETSBREV


Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.