2024 Medtech4Health Innovation Award2024-04-02T12:17:47+02:00

Medtech4Health Innovation Award – premierar goda exempel inom vård och omsorg

Medtech4Health Innovation Award vänder sig till er som har utvecklat och implementerat innovativ medicinteknik i vård och omsorg. Syftet är att lyfta fram goda exempel på medicintekniska lösningar som innebär betydelsefulla förbättringar av vården, en ökad hälsa och livskvalitet hos medborgare, och underlättar för ny medicinteknik att nå ut på marknaden.

Förutom huvudpriset Medtech4Health Innovation Award belönas även det projekt som bedöms göra störst skillnad för patienter med ”Patientens pris”.

Vad får vinnaren?

Prissumman är 100 000 kronor och går till ett företag, arbetsgrupp, klinik eller liknande. Summan ska användas till personalfrämjande aktiviteter som vidareutbildning, konferens, studieresa eller annat. Dessutom spelas presentationsfilmer in med samtliga finalister som sedan är fria att användas i marknadsföringssyfte.

Vem kan delta?

Medtech4Health Innovation Award vänder sig till företag eller projekt som framgångsrikt driver utveckling av nya innovativa medicintekniska lösningar. Vem som helst kan nominera ett projekt eller företag, och du kan också nominera dig själv.

Hjärtboxen vinnare av Medtech4Health Innovation Award 2023

Årets Medtech4Health Innovation Award går till Stig Steen och Johan Nilsson som står bakom en ny transportbox för hjärtan inför transplantation. Hjärtboxen fördubblar tiden som ett hjärta kan transporteras vilket kan betyda skillnaden mellan liv och död för patienterna. I år delar Medtech4Health även ut Patientens pris till det projekt som bedöms göra störst nytta för patienter, brukare och medborgare. Priset går till barnsjuksköterskan Birgitta Rausman som står bakom innovationen Pee For One.

MEDTECH4HEALTH INNOVATION AWARD


KONTAKT


Claudia Ciambriello  Projektledare
claudia.ciambriello@mt4h.se.se

KALENDARIUM


Till toppen