Strategic projects

Medtech4Health works with various tools to achieve our goals. We can divide these roughly into two main parts. One is our Calls for funding applications. The remaining activities we usually classify as Strategic projects.

Under the latter heading come the lobbying we do for medical technology in healthcare in and outside of Sweden, education and training, and other projects. Some of these are recurring, while others are one-off events.

Go directly to the following activities

Latest news in English

Hjärtboxen vinnare av Medtech4Health Innovation Award 2023

24 maj 2023|0 Comments

Årets Medtech4Health Innovation Award går till Stig Steen och Johan Nilsson som står bakom en ny transportbox för hjärtan inför transplantation. Hjärtboxen fördubblar tiden som ett hjärta kan transporteras vilket kan betyda skillnaden mellan liv och död för patienterna. I år delar Medtech4Health även ut Patientens pris till det projekt som bedöms göra störst nytta för patienter, brukare och medborgare. Priset går till barnsjuksköterskan Birgitta Rausman som står bakom innovationen Pee For One.

Medtech4Health Innovation Award: flera nyheter om priset samt årets jury

2 februari 2023|0 Comments

Jurymedlemmarna är klara för årets upplaga av Medtech4Health Innovation Award. I år finns ett 30-tal nomineringar av goda exempel från vård och omsorg att studera och bedöma. Årets Medtech4Health Innovation Award rymmer flera nyheter. Förutom huvudpriset på 100 000 kronor så kommer även det projekt som gjort störst nytta för patienten att premieras med ett diplom och 10 000 kronor till valfri patientorganisation.

Snabbare hjälp vid blodpropp i lungan

14 december 2022|0 Comments

När röntgenläkare i Halmstad tog hjälp av AI hittade de fler blodproppar hos patienterna än tidigare. Nu har AI-granskningen blivit en del av det dagliga arbetsflödet och kortar tiden till diagnos och behandling. Sedan år 2020 har sjukhuset i Halmstad haft hjälp av AI, artificiell intelligens, för att granska röntgenbilder.

AIDA leder vägen för nya AI-lösningar i vården

15 november 2022|0 Comments

AI-arenan AIDA firar femårsjubileum 2022. Sedan starten har närmare 200 vårdanställda utbildats i användningen av AI för medicinsk bildanalys, och cirka 50 innovationsprojekt fått stöd. Christian Jamtheim Gustafsson är en av de som dragit nytta av arenan. – AIDA har varit avgörande både för min kompetensutveckling och införandet av de AI-modeller som i dag är i klinisk bruk vid Skånes universitetssjukhus, säger han.

  • SeeWound applikation.

Patienterna drivande i utvecklingen av SeeWound

3 juni 2022|0 Comments

Årets vinnare av Medtech4Health Innovation Award är AI-verktyget SeeWound. Applikationen underlättar behandlingen av svårläkta sår och har utvecklats vid Universitetssjukhuset i Linköping. I dag används den vid cirka 45 kliniker och vårdcentraler i landet. Priset [...]

Möt finalisterna i Medtech4Health Innovation Award 2022

29 april 2022|0 Comments

Finalisterna i 2022-års upplaga av Medtech4Health Innovation Award är klara. Projekten visar nytänkande inom allt från gränsöverskridande diagnostik till automatisk uppföljning av svårläkta sår och smittspårning med hjälp av sökrobotar. Här möter du årets finalister som kämpar om utmärkelsen Medtech4Health Innovation Award 2022. Vinnaren avslöjas under Swedish Medtech Spring Summit 2022 den 4 maj.

Innovationsmotorernas recept: ─ Samverka för att innovera svensk vård

8 november 2021|0 Comments

Lena Svendsen, nationell projektledare för Innovationsmotorer berättar att idén om att ansöka om att få medel och starta projektet är centrala frågor för både Swedish Medtech och Medtech4Health, nämligen att det är för lite innovativ medicinteknik som når svensk vård och att vi med hjälp av medicintekniska innovationer kan öka kvalitén och få ett mer effektivt resursnyttjande i svensk hälso- och sjukvård.

DIARY (MOSTLY IN SWEDISH)

[fusion_widget_area name=”avada-custom-sidebar-evenemang” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” class=”provins-padding” id=”” /]

SUBSCRIBE TO OUR DIARY

Sign up to receive automatic mailings as soon as we publish a new event.