Politikerveckan i Almedalen

Politikerveckan i Almedalen är en viktig arena för formella och informella samtal om framtidens vård och omsorg samt medicinteknikens roll. I artiklarna nedan finns senaste nytt från Medtech4Healths aktiviteter.

Senaste nytt om Almedalen på sajten

Innovationsmotorer i Almedalen

4 juli 2019|0 Comments

För andra året i rad berättade region Västerbotten om sin satsning på partnerskap och innovationskliniker i Almedalen. Denna gång med ett gemensamt seminarium med Getinge under rubriken ”Samverkan- från visioner till framgångsrika satsningar”. De berättade [...]

Vimmelbilder från #Patient2025-minglet tisdag i Almedalen

4 juli 2018|1 Comment

Tisdag kväll var ljudvolymen intensiv i Hälsodalen när patienter, näringslivsrepresentanter, akademiker och innovationspolitiker samlades för att diskutera Patient 2025. Inspiration fick vi av Karin Liljelund från Lungcancerföreningen och Kim Nordlund från Unga Reumatiker. Samt förstås av att Sverige vann sin match i fotbolls-VM.

Almedalen måndag 2/7

3 juli 2018|0 Comments

Efter flera år i Almedalen kan man konstatera att diskussioner kring ehälsa och medicinteknik och vad vi behöver göra återkommer år efter år. Men under måndagen diskuterades både proaktivitet och integritet lite extra. Man behöver därför påvisa fler positiva effekter som gynnar mig som individ när vi använder smart teknik så att rädslorna försvinner successivt vad gäller integritetsproblemet enligt Niklas Huss, Länsförsäkringar.

Almedalen mjukstartade söndag

2 juli 2018|0 Comments

Almedalen mjukstartade under söndagen. För många var det en resdag och rullväskorna drogs på kullerstensgatorna i princip hela dygnet. Mina kollegor i Medtech4Health dök upp en efter en under dagen. Det är fantastiskt roligt att [...]

  • Almedalen 2018

Medtech4Health är på plats i Almedalen!

1 juli 2018|0 Comments

Medtech4Health är på plats i Almedalen för att lyssna. Vad tycker patienter är det viktigaste frågorna för framtiden? Vad är de heta frågorna inom vårdpolitik? Vad har medtech-företagen på sin agenda? Vi som är engagerade i Medtech4Health kommer att mingla runt bland tält, möten och seminarier för att lyssna och prata med andra som är här. Vi vill veta var vi i Medtech4Health behövs mest framöver så att vi fokuserar på rätt områden under nästa treårsperiod.

  • visby-7578

Patient 2025 är vårt tema i Almedalen 2018

3 juni 2018|0 Comments

Om en månad är debatterna i Almedalen under Politikerveckan i full gång. Medtech4Health mönstrar en bred trupp som är på plats i Visby söndag till torsdag. Vi är bland annat intresserade av vad vi kan göra för att höja tempot på införandet av ny medicinteknik i vård och omsorg.

  • seminariet-7953

Almedalen 2017 – an English summary

14 juli 2017|0 Comments

Every summer, during the first week of July, representatives of Sweden's political parties and media set up camp in Almedalen, Visby, on the Swedish Baltic island of Gotland. The annual tradition goes back to 1968, [...]