glukosmatning1000x600

TLV efterlyser nya medicintekniska produkter för nära vård

Tandvårds- och Läkemedelsförmånsverket (TLV) är en statlig myndighet som bland annat har i uppdrag att genomföra hälsoekonomiska bedömningar av medicintekniska produkter. TLV just nu en så kallad temaspaning, där omställning till nära vård står i centrum.

Denna temaspaning är en del av det arbete som TLV utför för att i ett tidigt skede identifiera nya, innovativa medicintekniska produkter som kan komma att bli viktiga inom svensk hälso- och sjukvård.

TLV hämtar information via olika kanaler och iakttagelser, idéer och trendspaningar från de som dagligen verkar inom och lever nära det aktuella användningsområdet är en nyckel till relevanta resultat. TLV välkomnar därför inspel rörande den medicintekniska utvecklingen kring omställning till nära vård. Det kan till exempel handla om produkter som möjliggör diagnosticering, behandling och uppföljning utanför vårdinrättning eller produkter som möjliggör monitorering eller programmering av produkten på distans.

Bidrag kan skickas till e-postadressen registrator@tlv.se (ange dnr 2649/2022 i ämnesraden) fram till och med 28 september 2022.

Läs mer hos TLV

Dela gärna detta!

Publicerad: 1 september 2022

AKTUELLT


NYHETSBREV


Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.