Tisdag kväll var ljudvolymen intensiv i Hälsodalen när patienter, näringslivsrepresentanter, akademiker och innovationspolitiker samlades för att diskutera Patient 2025. Inspiration fick vi av Karin Liljelund från Lungcancerföreningen och Kim Nordlund från Unga Reumatiker. Samt förstås av att Sverige vann sin match i fotbolls-VM. Minglet arrangerades av Swedish Medtech, MTF och Medtech4Health.

Karin Liljelunds önskelista på vården innehåller bland annat att alla patienter 2025 ska få träffa en och samma läkare under sin behandling samt få snabbare diagnos för att minska ner oron. Hon hoppas också på förbättrad överlevnad för alla cancerformer. Och så ville hon väldigt gärna vara på plats 2025. Hon fick givetvis en inbjudan på stående fot.

Kim Nordlunds önskelista innehöll saker som att patienter kan skippa onödiga vårdbesök för att få reda på resultat från undersökningar. Hon vill att Drömskalan som Unga Reumatiker har tagits fram införs i vården så att reumatiker får leva sina liv som de vill. Hon påpekade också att mycket av de formulär som patienterna får fylla i idag inte är relevanta för yngre personer samt att det helt saknas frågor om sexliv. Till sist vill hon att kvalitetsregister mäter den totala hälsan samt att patienter involveras mer i utvecklingen av vården.


Petrus Laestadius Swedish Medtech, Caroline Hagström MTF och Reidar Gårdebäck hälsar alla välkomna

Mingelbilder

Almedalens minsta storbildsskärm

Hela Almedalen fick kasta om sina program när Sverige gick till åttondelsfinal. Vi drog igång vårt mingel på allvar efter matchen men de som var på plats tidigt samlades runt en mobiltelefon där de följde upplösningen.

Kvällens vimmelfotografer Lena & Kristina

Vill du ej vara med på bild, kontakta oss så plockar vi bort bilden!

PS! Missa inte den