Träffa Medtech4Health på vinterturné

Varje vinter reser vi från Medtech4Healths programkontor runt i Sverige (vinter är ett vitt begrepp som kan omfatta en bit av höstterminen såväl som halva vårterminen). Tillsammans med våra noder och andra organisationer träffar vi vårdpersonal, entreprenörer och forskare. Vi möter politiker, patientföreningar och personer inom innovationssystemet. Programmet ser olika ut på olika orter men kan innehålla seminarier, studiebesök och frågestunder. Under dessa berättar vi om våra utlysningar och strategiska projekt samt svarar på frågor och samlar in synpunkter på vår verksamhet. De organisationer som vi samarbetar med visar också upp sin verksamhet. Tillsammans kan vi erbjuda ett smörgåsbord av matnyttiga och spännande aktiviteter samt nätverksmöjligheter.

Allt eftersom datum och tider är klara publiceras de i vår kalender. Om du saknar ett event på din ort kontakta oss så kanske vi kan arrangera något ihop.

PS! Vill du ha tid och plats rakt in i din kalender? Klicka på aktuellt event i kalendariet i högerspalten så kommer det upp alternativ.

Senaste nytt om vinterturnén

Innovationsmotorn Uppsala på Innovation Day

12 september 2019|0 Comments

En strålande septemberdag i centrala Uppsala samlades drygt 700 personer på Uppsala konsert och kongress för att lyssna, lära och diskutera innovation och entreprenörskap. Dagen innehöll flera olika spår med föreläsningar och avslutades med en [...]

  • Innovationskonferensen

Kom och träffa Innovationsmotorerna!

11 september 2019|0 Comments

Välkommen till en konferens om det digitala landskapet som tar form; kom och lär dig mer om 5G, AI och kvantdatorer. Men innovation är inte bara nya teknologier. Det handlar även om förändringsvilja, nya arbetssätt [...]

Se vårt seminarium om Innovationsupphandling på webben!

10 december 2018|0 Comments

Följ via webben: Medtech4Health & Upphandlingsmyndighetens seminarium om Innovationsupphandling som möjliggör! Strax stänger anmälan till vårt seminarium i Linköping den 12/12, som MedTech4Health anordnar tillsammans med Upphandlingsmyndigheten. På seminariet presenterar vi begreppet Innovationsupphandling och hur det kan möjliggöra [...]

Almedalen måndag 2/7

3 juli 2018|0 Comments

Efter flera år i Almedalen kan man konstatera att diskussioner kring ehälsa och medicinteknik och vad vi behöver göra återkommer år efter år. Men under måndagen diskuterades både proaktivitet och integritet lite extra. Man behöver därför påvisa fler positiva effekter som gynnar mig som individ när vi använder smart teknik så att rädslorna försvinner successivt vad gäller integritetsproblemet enligt Niklas Huss, Länsförsäkringar.

Medicinteknikens roll på en sida

21 juni 2018|0 Comments

Medicinteknik är ett brett område och inkluderar en mängd olika produkter och lösningar som används i vården och omsorgen. Organisationen Medtech Europe har gjort infografik där man på en sida beskriver medicinteknikens roll för framtidens vård och omsorg.

Fullsatt på “AI-för patientens bästa?” – vårt specialspår under Vitalis 2018

26 april 2018|0 Comments

Dagny Carlsson snart 106 år och världens äldsta bloggare, punkterar effektivt alla fördomar om att äldre personer skulle vara rädda för teknik. Igår hade vi förmånen att få lyssna på henne, två spetspatienter och gräddan av svenska AI-forskare och entreprenörer. Artificiell Intelligens, AI, är stekhett. Under Vitalis arrangerade Medtech4Health, Swedish Medtech och MTF en heldag med rubriken "AI - för patientens bästa?". Fokus låg på hur självständiga system förändrar patientens resa genom vården. Missade du detta kommer här en sammanfattning.