Planerar ni att växa genom forskning och innovation? Missa inte möjligheten till finansiering genom EU:s pågående ramprogram Horisont 2020. Ta del av de bästa tipsen för att lyckas och lär av andra genom delta i en seminarium nära dig.

Horisont 2020 världens största satsning på forskning och innovation med en total budget på runt 80 miljarder euro. Hit kan du som mindre företag (SME) eller forskare på universitet och högskola vända dig för finansiering av forskning- och innovationsprojekt.

– Nu finns en unik möjlighet att få en fördel bland alla ansökningar. Delta i ett av de seminarier som genomförs på sex platser runtom i Sverige. Här får du tips och råd inför ansökan, både från experter som av de som tidigare lyckats, säger Lena Strömberg, projektledare Medtech4Health.

En gräddfil till finansiering
Halvdagsseminarierna bjuder på konkreta råd om vilka utlysningar som finns, hur ansökan bäst utformas, och öppnar för möjligheter till samarbete med andra. Här träffar du nyckelpersoner hos dina närmaste innovationsrådgivare och även representanter från nyttiga nationella nätverk.

– Kunskapen från dessa seminarier kan ge dig en gräddfil till en lyckad finansiering av forskning och innovation. Särskilt nyttigt kan kontakten med andra bli eftersom samarbeten ofta krävs för finansiering, säger Heather Marshall-Heyman, projektledare Swelife.

Seminarieserien genomförs under våren 2018 och är gratis för både företag och forskare.

Dessa datum besöker vi din del av landet:

Örebro: 13 feb

Norrland/Umeå: 14 feb

Skåne/Lund: 15 feb

Linköping: 27 mars

Stockholm: 3 maj

Västra Götaland: 15 maj

Den nationella seminarieserien arrangeras av de strategiska innovationsprogrammen Medtech4Health och Swelife, i samarbete med bland annat EU SME Support Office, lokala stödfunktioner som forskarservice på universiteten. . Påverkansplattformen finansieras av Vinnova.

Här nedan hittar du ditt närmaste seminarium: