Innovationsmotor Östgötland (2)

Illustration: Rebecka Elfast

Innovationsmotorer: Första patienten ansluten till egenmonitorering i ett ekosystem för E-hälsa

Illustration: Rebecka Elfast

Innovationsmotorer: Första patienten ansluten till egenmonitorering i ett ekosystem för E-hälsa

Under hösten har Östergötlands innovationsmotorprojekt ett Ekosystem för e-hälsa lagt sin primära fokus på att införa egenmonitorering i regionen, rent praktiskt. Projektledare Erik Reinicke berättar nedan.

Hösten startade med en utbildningsdag för de första ingående verksamheterna. Dessa verksamheter har prövat den införanderesa som projektet tagit fram och därefter har den justerats i omgångar. Allt i linje med behovsdrivet arbetssätt och ständiga förbättringar. Bland annat så kom vi fram till att vårdplan är ett moment som många hade svårt med och där vi nu har en gemensam träff runt det med verksamheten som ska starta. Det har givit resultat. De första patienterna har anslutits till tjänsten och likt många andra it system så har en del initiala trösklar och buggar lyfts upp och tagits om hand. Corona kom i en andra våg och det har påverkat en del av våra enheter som tänkte påbörja arbetet, men som i vissa fall har fått pausa det. Mycket kopplat till en större sjukfrånvaro hos personalen denna gång. Vi sätter nu också tillsammans med statistikkompetensen inom regionen upp rapporter för att se hur vi kan följa medicinska resultat och patientens vårdkonsumtion. Hur kan vi se utfall och finns det nytta?

Projektet utforskar nu också en aspekt av Ekosystemets olika delar genom ett utvecklingsprojekt tillsammans med leverantören och dess samarbetspartners. Ett lärande hela tiden och en resa framåt.

Läs gärna mer på Region Östergötlands hemsida: https://vardgivarwebb.regionostergotland.se/Startsida/Verksamheter/CVU/Aktuella-projekt/Ekosystem-for-e-Halsa/Egenmonitorering/

En artikel finns också publicerad i Hälsotecken:

Artikel i Hälsotecken, region Östergötlands tidning om hälso- och sjukvård

AKTUELLT


NYHETSBREV


Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health – prenumera på vårt nyhetsbrev.

Dela gärna detta!

Publicerad: 15 december 2020

AKTUELLT


NYHETSBREV


Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.