Utlysningar inom medicinteknik

Att stötta innovationsprojekt inom medicinteknik finansiellt är en viktig del av Medtech4Healths verksamhet. Ett verktyg är utlysningar. Kommande utlysningar annonseras här på sajten och i vårt nyhetsbrev. Själva ansökan görs hos Vinnova.

Olika utlysningar har olika syfte och målgrupper. Generellt prioriteras följande:

  • Projekt där parter från flera sektorer av hälso- och sjukvården medverkar, det vill säga samarbeten mellan industrin, den akademiska världen, vård och omsorg samt patienter (användare) och/eller patientorganisationer.
  • Projekt som har kommersiell potential eller på annat sätt är nyttiga.
  • Projekt som sätter människan i fokus.

Aktuellt om utlysningar

Utlysning: Kompetensförstärkning för småföretag 2017

21 februari 2017|0 Comments

Det tar max fem veckor att få besked, kortare om du söker i slutet av månaden. En gång per månad, vid månadsskiftet, samlar vi ihop månadens skörd av inkomna ansökningar och skickar till bedömningsgruppen. Bedömningskriterierna är detsamma under året men det kan vara klokt att söka under våren medan det finns pengar kvar. Utlysningen är öppen till 30 november, eller tills budgeten tagit slut, vilket som inträffar först.

Stort intresse för Swelife och Medtech4Healths gemensamma utlysning

31 januari 2017|2 Comments

När Swelifes och Medtech4Healths första gemensamma utlysning ”Projekt för bättre hälsa” stängde fredagen den 27 januari 2017 hade mer än 140 projekt skickat in en ansökan.

Ny utlysning: Innovatörer inom vård & omsorg 2017

20 januari 2017|0 Comments

Utlysningen "Innovatörer inom vård & omsorg" riktar sig till personal inom vård och omsorg, hos offentliga eller privata vårdgivare. Finansieringen kan täcka exempelvis lönekostnader för att utveckla innovativ medicinteknik. Deadline 6 april 2017 kl 14.

Ny utlysning: Swelife och Medtech4Health ”Projekt för bättre hälsa”

21 november 2016|0 Comments

Denna utlysning riktar sig till samverkansprojekt med mål att avsevärt förbättra diagnos, prevention eller behandling av sjukdomar och andra tillstånd som kräver eller riskerar att kräva sjukvård. För att kunna söka ska minst två av sektorerna sjukvård, industri och akademi vara parter i projektet. Dessutom ska slutanvändaren eller mottagaren (sjukvård, patient, kund, brukare etc.) vara aktivt representerad i projektet. Deadline för ansökan 27 januari 2017 kl 14.

Förhandsinfo om 2017 års utlysningar

24 oktober 2016|Kommentarer inaktiverade för Förhandsinfo om 2017 års utlysningar

Under 2017 planerar vi i Medtech4Health fyra utlysningar till olika målgrupper. Det blir tre egna och en i samarbete med SweLife. I detta inlägg finns preliminär förhandsinfo om utlysningarna för att ge potentiella projekt tid att förbereda sig.

Utlysning: Klinisk verifiering av nya medicintekniska produkter

4 juli 2016|Kommentarer inaktiverade för Utlysning: Klinisk verifiering av nya medicintekniska produkter

Utlysningen "Klinisk verifiering av nya medicintekniska produkter" tar emot ansökningar på upp till 500 kkr från företag, universitet, högskola, eller forskningsinstitut. Sista ansökningsdag 14 september 2016 kl 14.

Nyhet: 6 projekt får dela på 4,8 miljoner i ”Innovatörer i vård och omsorg”

28 juni 2016|Kommentarer inaktiverade för Nyhet: 6 projekt får dela på 4,8 miljoner i ”Innovatörer i vård och omsorg”

Urvalsarbetet i utlysningen "Innovatörer i vård och omsorg" är klart och 6 projekt har fått besked att de får medel. Totalt delas 4,8 miljoner ut, pengar som kommer att användas för att frigöra tid för anställda i vård och omsorg så att de kan jobba med att medicinteknik i flera områden av stor vikt för patienter. Exempelvis hjärtsviktsdiagnos och fallgolv inom äldreomsorgen.

Nyhet: 15 projekt får dela på 20,5 miljoner i ”Medicintekniska innovationer”

8 juni 2016|Kommentarer inaktiverade för Nyhet: 15 projekt får dela på 20,5 miljoner i ”Medicintekniska innovationer”

Urvalsarbetet i Medtech4Healths första utlysning är färdigt och 15 projekt har fått besked att de får medel. Totalt delas 20,5 miljoner ut, pengar som kommer att användas för att vidareutveckla medicinteknik i flera områden av stor vikt för patienter. Exempelvis för diagnos eller behandling av prostatacancer, kardiovaskulär sjukdom och yrselsymptom.

Utlysningen ”Kompetensförstärkning för småföretag” är fortfarande öppen

18 april 2016|Kommentarer inaktiverade för Utlysningen ”Kompetensförstärkning för småföretag” är fortfarande öppen

Behöver ditt företag förstärkning av en specialist under en period? Exempelvis hjälp av en kliniker eller forskare för att testa din medicintekniska produkt eller tjänst? Missa inte att söka upp till 200 000 för lönekostnader i utlysningen "Kompetensförstärkning för småföretag". Nästa deadline är nästa månadsskifte 2016 så är du med i nästa bedömningsomgång.

Webbsänd presentation av Medtech4Healths utlysningar

29 februari 2016|3 Comments

Reidar Gårdebäck presenterar Medtech4Healths utlysningar våren 2016. Filmen är inspelad i Umeå 25 februari 2016.

FAQ utlysningar våren 2016

26 februari 2016|Kommentarer inaktiverade för FAQ utlysningar våren 2016

Rekommenderad läsning: checklista med formalia-fel som gör att din ansökan inte ens blir bedömd samt svar på vanliga frågor om vårens utlysningar.

Utlysning: Innovatörer i vård och omsorg

16 februari 2016|Kommentarer inaktiverade för Utlysning: Innovatörer i vård och omsorg

Nu är utlysningen "Innovatörer i vård och omsorg" öppen för ansökningar. Sista ansökningsdag är 12 april 2016 kl 14. Denna riktar sig till anställda inom vård och omsorg.

3 utlysningar från Medtech4Health våren 2016

8 februari 2016|Kommentarer inaktiverade för 3 utlysningar från Medtech4Health våren 2016

De tre första utlysningarna från det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health har öppnat. En riktar sig till småföretag, en till personal inom vård och omsorg och en till innovativa samarbetsprojekt exempelvis mellan akademi och en till aktör.

Kommande utlysning: Innovatörer inom vård och omsorg

8 december 2015|Kommentarer inaktiverade för Kommande utlysning: Innovatörer inom vård och omsorg

Arbetar du inom vård och omsorg och vill ägna tid till innovation? Den 8 februari 2016 öppnar ytterligare en utlysning av medel från det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health. 4,75 MSEK finns avsatt för de projekt som beviljas finansiellt stöd.

Kommande utlysning: Kompetensförstärkning för småföretag

16 november 2015|Kommentarer inaktiverade för Kommande utlysning: Kompetensförstärkning för småföretag

Arbetar du på ett mikro-, litet eller medelstort företag (SMF)? Behöver ditt företag kompetensförstärkning för klinisk innovation? Sök pengar för lönekostnader för extern kompetens. Den 1 februari 2016 öppnar ytterligare en utlysning av medel. 4 MSEK är avsatt i detta delprogram för den kommande 2-årsperioden.

Kommande utlysning: Medicintekniska innovationer inom vård och omsorg

2 november 2015|Kommentarer inaktiverade för Kommande utlysning: Medicintekniska innovationer inom vård och omsorg

Den 29 januari 2016 öppnar den första utlysningen av medel från det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health. 20 miljoner finns avsatt för de projekt som beviljas finansiellt stöd. Notera att det ej kommer att vara [...]

NYHETSBREV

Säkraste sättet att hålla koll på nya utlysningar från Medtech4Health är att lämna din adress så får du information via e-post.
Fyll i din e-postadress:

SLUTRAPPORTERA HÄR

För de projekt som fått medel i tidigare utlysningar finns enkät för slutrapport här

FINANSIERADE PROJEKT

Samtliga projekt finns under respektive utlysning på Vinnovas Hälsosida

KONTAKT

Ditt namn

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Click edit button to change this text.