
3d
Sökes: innovativa lösningar för 3D-printing i sjukvården
Utvecklar du nya lösningar för 3D-printing av medicintekniska produkter? Nu finns en möjlighet att testa och utvärdera tidiga idéer och prototyper i samarbete Region Uppsalas forsknings- och innovationsenhet.
Region Uppsala hälso- och sjukvård erbjuder en spännande möjlighet att utvärdera tidiga idéer och prototyper i samarbete med regionens medarbetare. Just nu söker man särskilt företag som arbetar med olika lösningar för 3D-printing av medicinteknik för att tillsammans hitta sätt att anpassa och optimera vårdprocessen.
Här får du som företagare ett stöd i kontakten med hälso- och sjukvården samt en trygg samverkan genom reglerade avtal. Detta ger en unik chans att testa och utveckla innovativa lösningar i en verklig vårdmiljö.
Redan har flera utvärderingar genomförts och ett av företagen som deltog skriver:
”Stort värde för bolaget att kunna berätta om utvärderingen för styrelsen, väger tungt att utvärderingen gjorts i samverkan med region och vårdpersonal. Även stort mervärde i kontakt med investerare och vid ansökningar om medel.”
Erbjudandet ges inom ramen för Medtech4Healths strategiska projekt Nationell samverkan för implementering av 3D-printing i sjukvården. Projektet har som mål att utveckla förutsättningarna för 3D-printing i sjukvården och leds av Region Uppsala i samarbete med Akademiska sjukhuset, Skåne universitetssjukhus, Uppsala universitet och RISE.
Region Uppsala vill även nå innovativa företag inom andra sektorer som vill få en möjlighet att testa nya innovationer i hälso- och sjukvården.
För mer informationen, kontakta innovation@regionuppsala.se, eller se Region Uppsalas Forsknings- och innovationsenhet.

AKTUELLT
Premiär för Medtech4Healths etiska guide för utveckling, upphandling och användning av välfärdsteknik!
På Vitalis i morse var det premiär för en ny etisk guide för införandet av välfärdsteknik. Guiden presenterades av Thilia Nyberg, Funktionsrätt Skåne, och Stefan Johansson, forskare och tillgänglighetsexpert, Begripsam.
Så har fyra av Sveriges regioner förbättrat sitt innovationsarbete med stöd av Medtech4Health.
Under årets upplaga av Vitalis i Göteborg publiceras slutrapporten för Medtech4Healths strategiska projekt Innovationsmotorer. Rapporten är en fyllig och praktisk beskrivning av arbetet i de fyra regionerna Region Uppsala, Västra Götalandsregionen, Region Västerbotten och Region Östergötland.
Uppskattad dragning på Vitalis under rubriken ”Användarmedverkan i praktiken – en guide”.
För en framgångsrik användarmedverkan finns tre nycklar: tid, tillit och tillgång. Tiden att inkludera användare från projektstart, en gemensam tillit i relationen, och god möjlighet för alla att delta i utvecklingen.
Åtta företag stärker sin kompetens med Medtech4Health
Medtech4Healths utlysning Kompetensförstärkning i småföretag 2025 har beviljat ytterligare åtta företag projektfinansiering. Utlysningen Kompetensförstärkning i [...]
NYHETSBREV
Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.