
msci
Rekrytera en toppforskare med hjälp av nytt AI-verktyg
Nu finns möjligheten att anställa en internationell forskare med generöst rekryteringsstöd från Vinnova. För att matcha forskare med företag finns en nytt AI-baserat matchningsverktyg. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.
Många internationella forskare med finansiering från EU:s Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) flyttar från Sverige efter avslutat projekt. En av anledningarna är svårigheten att få in en fot på den svenska arbetsmarknaden. Men även en okunskap hos arbetsgivare om vilken resurs som dessa MSCA Fellows utgör.
Nu vill Vinnova sänka trösklarna för svenska arbetsgivare att rekrytera MSCA-forskare med internationell spetskompetens. Ett nytt rekryteringsstöd öppnar för att täcka en lönekostnad om maximalt 500 000 kronor för motsvarande sex månaders heltidsanställning. Utlysningen ”Attrahera integrera och behålla internationell spetskompetens” öppnade i juni och är öppen till den 19 oktober.
AI matchar forskare med företag
Men hur ska då företag och forskare hitta varandra? För att underlätta detta har ett nytt matchningsverktyg utvecklats inom ramen för projektet Switch to Sweden vid Linköpings universitet: MSCA Talent AI Matchmaking.
Här kan både forskare och företag registrera egna profiler som sedan matchas med varandra med hjälp av ett AI-verktyg. Forskare som får stöd från Marie Skłodowska-Curie Actions har sin kompetens inom områdena kemi, ekonomi, informationsvetenskap, miljö- och geovetenskap, lifescience, matematik, fysik och samhällsvetenskap.
Matchningverktyget är öppet för både företag och intresserade forskare året ut.

AKTUELLT
Uppsalas Innovationsmotor har skapat en väg till bättre samverkan mellan vården och näringslivet
Nu har Medtech4Healths Innovationsmotor i Uppsala gått i mål. Under rubriken ”Från nuläge till nyläge – samverkan för innovation i vården” har projektet öppnat för mer strukturerad och effektiv samverkan mellan hälso- och sjukvården och näringslivet.
AIDA Data Hub har slagit upp dörrarna för företag och vårdgivare
I mars öppnade AIDA Data Hub Data Science Platform som en infrastruktur för att dela kliniska data som behövs för att bygga effektiva och säkra AI-lösningar för vården. AIDA är ett av Medtech4Healths strategiska projekt och startade redan 2017.
Nu finns Medtech4Healths årsrapport för 2024 färdig
Medtech4Healths 2024 var ett år fyllt av innovation, samverkan och tillgängliggörande visar årsrapporten som nu finns publicerad. Här kan du fördjupa dig i allt från årets utlysningar till framstegen för programmets strategiska projekt och partners.
SO Stockholm stärker Medtech4Healths internationella nätverk
Sex nationella sjukvårdsområden ger Medtech4Health en stark regional förankring. Varje sjukvårdsområde rymmer representanter från såväl region som hälso- och sjukvård samt akademi. I Stockholm skapas synergier med såväl europeiska som regionala initiativ.
NYHETSBREV
Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.