Fanfarer och trumpeter, nu avslöjar vi vilka fem grupper som juryn har valt ut som finalister i det allra första Medtech4Health Innovation Award! Det är fem arbetsgrupper som gjort något alldeles extra för att implementera medicinteknik i vård och omsorg. De kommer från Lund i söder till Storuman i norr och har jobbat med många olika typer av medicinteknik.

Många nominerade till priset

I höstas berättade vi om möjligheten att nominera kollegor, eller sig själv, till priset som alltså går till personer som implementerat medicinteknik i vård och omsorg. 38 personen kände kallelsen och fyllde i vårt enkla nomineringsformulär. Spridningen på de nominerade var stor både geografiskt och ämnesmässigt. Det var många viktiga projekt som gör verklig nytta vilket gav juryn ett digert arbete att välja ut de fem finalisterna.

Ett team från ringla.nu har åkt runt i Sverige från Lund till Storuman och intervjuat de fem finalisterna och idag avslöjar vi vilka de är. Vem av dessa som är vinnaren avslöjar vi under prisutdelningen på Swedish Medtechs årsmöte 27 april på Grand Hotel i Stockholm. Priset kommer att delas ut av statssekreterare Agneta Karlsson.

2017 års finalister

Klicka på länken för att se filmen om respektive finalist.

  • Personalen på Glesbygdsmedicinskt centrum, Storumans sjukstuga samt hemtjänsten i Slussfors för Det virtuella hälsorummet.
  • Stig Steen och hans forskargrupp på Igelösa life science i Lund för EVLP ex vivo lung perfusion.
  • Mattias Ringh med kollegor på KI i Stockholm för SMS-livräddaren.
  • Ulrika Stefansson med kollegor på Sociala nämndernas förvaltning i Västerås för Öppna dörrar.
  • Anna Bodén, Helén Richard och Carl Clasén, Universitetssjukhuset i Linköping för Digital patologi.

Ett stort grattis till finalisterna  och tack till alla som nominerat i år!