Hur kommer den nya lagen om utländska direktinvesteringar påverka den svenska konkurrenskraften?

Ta del av högaktuell och efterfrågad information om den nya lagen om utländska direktinvesteringar (UDI) med fokus på medicinteknik under Medtech Morning den 29 maj. Vi kommer tillsammans med experter inom området navigera i det föränderliga utländska investeringslandskapet och besvara era frågor, anmäl dig nedan!

Sedan den 1 december 2023 gäller ny lagstiftning om utländska direktinvesteringar (UDI). Lagen möjliggör granskning av och, om det är nödvändigt, förbud mot utländska direktinvesteringar i bolag som bedriver s.k. skyddsvärd verksamhet. Sverige är ett av få EU-länder som har saknat motsvarande regelverk för utländska direktinvesteringar som kan ha påverkan på nationella säkerhetsintressen. Import eller handel med medicintekniska produkter och andra verksamheter inom Life Science-området omfattas av lagstiftningen som har ett mycket brett tillämpningsområde och innebär ökade krav vid investeringar, nybildningar och interna omstruktureringar.

Under frukostseminariet kommer vi ta del av olika perspektiv från bl.a. juridiken, investerare och mindre bolag gällande den nya lagstiftningen med ett medicintekniskt fokus.

Keynote speaker är Sanna Frånlund, Senior Associate, från Advokatfirman Cederquist som kommer bena ut vad du behöver känna till och fördjupa sig i hur lagstiftningen kommer påverka den medicintekniska branschen.

Talare och panelister under morgonseminariet kommer vara; Johan Dighed, Chefsjurist och Vice-VD, från Karolinska Development kommer tala om hur den nya lagen kommer påverka det svenska investeringslandskapet; Ylva Hultman, Head of Life Science Stockholm Business Region kommer tala om hur lagen kan påverka attraktionen av Stockholm för utländska investerare samt den regionala tillväxten i regionen och; Christopher Aulin, VD, från Capitainer som kommer tala om investerares påverkan på företagets utveckling och strategi

Seminariet avslutas med en paneldiskussion.

En stor del av tiden fokuserar vi på att besvara era frågor utifrån de utmaningar ni själva står inför. Förbered er med frågor och ställ dem under sessionen!

Tid och datum:
29 maj kl 08.30 till 10.30. Kaffe serveras från klockan 08.15.

Plats:
Advokatfirman Cederquists lokal på Hovslagargatan 3, 111 48 Stockholm.

Deltagare på distans får länken dagen före. Glöm inte att avboka din plats om du får förhinder.

Vill du delta på plats så anmäl dig snarast då platserna är begränsade, sista anmälningsdag är 22 maj.

Ett initiativ av:

Detta seminarium arrangeras i samarbete med:

KONTAKT


Kontakt:
Avesta Starkholm,
avesta.starkholm@mt4h.se
Fabian Wingfors,
fabian.wingfors@swedishmedtech.se