Kommande utlysning: Medicintekniska innovationer inom vård och omsorg

Den 29 januari 2016 öppnar den första utlysningen av medel från det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health. 20 miljoner finns avsatt för de projekt som beviljas finansiellt stöd.

Notera att det ej kommer att vara tillåtet att ansöka om medel från både Medtech4Health och SweLife i denna omgång.

Förhandsinfo om utlysningen medicinteknik inom vård och omsorg

Samarbetsprojekt

Utlysningen riktar sig till projekt som sker i samarbeten mellan minst två parter. Dessa kan vara företag, universitet, högskola, hälso- och sjukvårdsorganisationer, forskningsinstitut eller andra relevanta aktörer.

Medicintekniska innovationer

Medicintekniska innovationer kan vara produkter, tjänster, processer eller organisatoriska lösningar som löser ett kliniskt problem på ett nytt sätt. Det kan bygga på ny kunskap, ny teknik, nya modeller, nya verktyg eller en ny tillämpning.

Marknadspotential och patientfokus

Ansökningarna bedöms bland annat utifrån om de kan visa på nytta för patient och/eller hälso- och sjukvårdssystem.

Ett annat viktigt kriterium är om projektet har potential att direkt eller indirekt bidra till tillväxt eller effektiviseringar.

Storlek på medel

20 miljoner SEK finns avsatt för de projekt som kommer att beviljas finansiellt stöd. Detta beräknas fördelas på upp till 15 projekt.

Stödnivån är max 50% av projektets totala budget och ska gå till löner eller andra löpande utgifter, ej till större teknikinvesteringar.

Ansökan

Ansökan kommer att göras via Vinnovas portal. Ansökningstiden öppnar den 28 januari och sista dag för ansökan är 1 april. Beslut kring ansökningar kommer att tas senast 4 juni och beviljade projekt bör starta senast 1 sept.

Notera att det ej är tillåtet att söka i både denna utlysning och i den som SIO-programmet SweLife öppnar i november-december 2015.

Mer info och fullständiga ansökningshandlingar kommer att publiceras i januari.

Bli påmind om sista ansökningsdag

Vill du bli påmind om när ansökningsportalen öppnar? Och förvarnad när ansökningstiden håller på och rinna ut? Anmäl dig då till vårt nyhetsbrev så mejlar vi dig.

Medtech4Health reserverar sig för eventuella förändringar i ovanstående information som kan tillkomma tills utlysningen officiellt annonseras på VINNOVAS portal.

NYHETSBREV

Missa inga viktiga händelser utan anmäl dig till vårt kvartalsvisa nyhetsbrev.
Din epostadress:

KALENDARIUM

  1. Nytt test

    27 december
  2. Sista dag nominera

    26 januari, 2018, kl.22:00
  3. Politikerveckan i Almedalen

    1 juli, 2018, kl.08:008 juli, 2018, kl.17:00
By | 2017-11-08T15:08:46+00:00 2 november 2015|Categories: utlysningar|Tags: , , , |

Leave A Comment