En strålande septemberdag i centrala Uppsala samlades drygt 700 personer på Uppsala konsert och kongress för att lyssna, lära och diskutera innovation och entreprenörskap. Dagen innehöll flera olika spår med föreläsningar och avslutades med en pitchparad där kreativa innovatörer kunde få pitcha sina idéer för “drakar” i Silicon Valley.

Här berättar Karolina Wretbring om dagen: Uppsalas innovationsmotorprojekt hade en monter på innovationstorget där vi kunde berätta om våra tjänster och projekt. Som värd för innovationstorget fick vi möjlighet att handplocka innovatörer och entreprenörer med en tydlig koppling till Region Uppsala Innovation. Det blev en spännande mix av utställare där besökarna kunde få kika på såväl 3D- Printing och nya spännande material. Vi hade även med oss Region Uppsalas innovationsstrategi som vi delade ut till alla nyfikna besökare.

Maria Cederblad Tunebjer, chef för Region Uppsala Innovation och Andreas Muranyi Scheutz, Forskning, näringsliv och innovationsdirektör höll tillsammans en föreläsning om Region Uppsalas strategiska arbete med Innovation inför en fullsatt publik. Föreläsningen visade på utmaningarna som alla regioner i Sverige står inför och hur innovation är en av nycklarna för att skapa nya tjänster och förändrade arbetssätt som både effektiviserar och förbättrar hälso- och sjukvården för både patienter och medarbetare. Föreläsningen avslutades med en frågestund där publikens frågor ledde till en spännande diskussion om framtidens hälso- och sjukvård.

Innovation Day blev ett väldigt lyckat tillfälle för Region Uppsala Innovation att sprida information om Innovationsmotorprojektet och knyta värdefulla kontakter med företag inför kommande aktiviteter. Trötta men mycket nöjda tackar Region Uppsala Innovation för ett väl genomfört event.

Innovation Day är ett samarbete mellan UIC och Relation och syftar till att visa upp Region Uppsalas spännande innovativa startups och tillväxtföretag.

Maria Cederblad Tunebjer, Maria Jansdotter Hagerud, Mia Hiller och Max Rubinsztein