Innovationsmotorer: Att ta fram evidens – krav, hinder och möjligheter för Co-creation
Nu börjar hjulen rulla igen för innovationsmotorer efter sommarens ledigheter. Jag och min kollega Malin Hollmark, som projektleder de båda arbetspaketen ”co-creation” och ”co sharing” inom Innovationsmotorer gjorde ett nytt besök hos region Uppsala igår, för att ytterligare gräva vidare i frågorna runt hur man kan testa en CE-märkt medicinteknisk produkt och ta fram den evidens som vården kräver – för att sedan kunna delta i en upphandling. Hur gör man detta öppet och transparent? Hur fungerar det idag och hur borde det fungera? Om t ex en vårdcentral testar produkten – vad måste man tänka på för att de ska få köpa in den efteråt? Eller suboptimerar vi systemet då? Hur går vi från test till en välfungerande upphandling utan att snedvrida konkurrensen? Vi har många frågor och svaren är inte självklara, i alla fall inte för Malin och mig. Vi letar efter case att studera, och hade nu en bra samtalspartner i Uppsala.
AKTUELLT
Ny rapport visar hur viktigt medicinteknik är för Sverige
En ny rapport från Vinnova visar hur viktigt medicinteknik är för Sverige. En årlig kartläggning [...]
Nu öppnar Medtech4Health Innovation Award 2025
Nu öppnar nomineringen till 2025 års Medtech4Health Innovation Award – priset som belönar innovativ medicinteknik. Nomineringen öppnar den 16 oktober och stänger den 1 december.
Medicinteknikdagarna i backspegeln
Årets Medicinteknikdagar bjöd på otroligt spännande sessioner allt från forskningsnära nya teknologier, insikter om möjligheter [...]
Vinsten förstärkte Mindmores verksamhet och teamkänsla
Medtech4Health Innovation Award 2024 gick till Mindmore – ett digitalt verktyg för bland annat kognitiv svikt. Att valet föll på Mindmore berodde även på att företaget har lyckats väl med en bred implementering: Mindmore används idag aktivt av både regioner och privata vårdgivare .
NYHETSBREV
Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.