pexels_webb

Fullt hus under uppstartsmötet för ”Samverkansprojekt för bättre hälsa”

Den 13 april var det uppstartsmöte med alla fjorton projekt i utlysningen ”Samverkansprojekt för bättre hälsa – Projekt som bidrar till förbättrad prevention, diagnos, monitorering eller behandling”. I utlysningen delar projekten på 34,8 miljoner för att utveckla nya lösningar för bättre hälsa.

Under uppstartsmötet gav samtliga projekt korta treminuterspresentationer om sina verksamheter och mål. Här finns allt från nya AI-satsningar till läkemedelsutveckling och system för monitorering och diagnos.

Projekten inom utlysningen Samverkansprojekt för bättre hälsa rymmer projekt med målet att utveckla lösningar som svarar på frågor som: hur AI kan användas för att förutsäga blodtrycksfall vid kirurgi? På vilket sätt kan en mobilapp används för att förbättra behandlingen av Parkinson? Går det att diagnostisera cancer i bukspottskörteln bättre med biomarkörer i blodet?
Här hittar du en lista över de fjorton projekten.

Efter presentationerna berättade Peter Nordström, programchef vid Swelife, om vilket stöd projekten kan få bland annat inom kommunikation och internationalisering, samt vilka fler möjligheter till stöd och utveckling som erbjuds.

Jonas Sareld, programdirektör för Medtech4Health, gav en insyn i hur stödet till innovationsutveckling kan se ut från Medtech4Healths sida och även om hur man tillsammans med Swelife kompletterar varandra.
– Det var väldigt roligt att möta alla projekt och imponerade vilken bredd som ryms inom årets utlysning. Vårt mål är att de nya lösningarna ska komma så många som möjligt till nytta inom vård och omsorg. Här är den regionala förankringen viktig, och vi arbetar med allt från praktiskt projektstöd och aktiviteter till seminarier och event, säger Jonas Sareld, programdirektör för Medtech4Health.

Även Malin Hollmark, Swedish Medtech, presenterade Medtech4Healths projekt Inkluderande innovation som syftar till öka kompetensen inom jämställdhet, och sprida den vidare till finansierade innovationsprojekt och intressenter inom medicinteknik. Hon lyfte bland annat möjligheten till utbildning för alla deltagare och den kommande konferensen som planeras den åttonde september.

Sist ut var Jonas Binnmyr, handläggare vid Vinnova, som gav en kort introduktion av hur deltagandet i Vinnova-projekt går till och vilka möjligheter till stöd som finns vid myndigheten. Här hittar du Vinnovas presentation.

Dela gärna detta!

Publicerad: 17 april 2022

AKTUELLT


NYHETSBREV


Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.