
Finalseminarie_utvald_900
Enormous visibility, recognition and money – reasons for investing in H2020 applications!
Vilken final på vår nationella seminarieserie kring möjligheterna med H2020!
En fullsatt sal med en härlig blandning av företag, innovationsaktörer och några investerare mötte Åsa Lindström som hälsade välkomna från Sahlgrenska Science Park. Sedan följde ett pärlband av duktiga och härliga föredragshållare från stödaktörer som GU Ventures, Swelife, Medtech4Health, EEN, EIT Health, EU SME Support Office och Gothia Forum.
Alla aktörer, regionala och nationella, som på olika sätt kan stödja dig i din utvecklingsresa med kanaler, nätverk, coachning, finansiering med mera. Sammanfattningsvis gavs följande tips från coacherna för att skapa en bra ansökan:
- Avsätt tid!
- Fatta ett beslut och skapa en strategisk plan
- Välj ett säljbart projekt som löser ett behov
- Hitta rätt samarbetspartners – sådana redan har ett projekt eller gjort det förut
- Utnyttja allt det stöd och de nätverk som finns
- Lägg in energi i arbetet och ha kul också!
Varför ska man lägga tid på detta kan man undra? Trots allt är det vanligt att misslyckas de första gångerna. Petter Björquist, från VERIGRAFT berättade om företagets resa att söka medel vilket resulterade i att man fått finansiering på 2 000 000 Euro. Petter beskrev hur denna finansiering gett mycket mer än bara pengar utan även:
- En enorm visibilitet
- Tillgång till en internationell coach under 15 dagar
- Kvalitetsstämpel
- Hjälp att hitta internationella investerare
- Inbjudningar till konferenser och mässor
En annan stödaktör som många inte vet om är Exportkreditnämnden, EKN. Något som Åsa Larsson påminde oss om, de kan hjälpa till med garantier för att minska finansiella risker vid internationalisering.
En sak som jag för egen del tar med mig också är hur viktigt det är med kommunikation – använt på rätt sätt skapar det möjligheter att på ett enkelt sätt visualisera komplexa skeden. Tack Petter för hummermetaforen för regenerativ medicin, ser fram emot era produkter när mina kärl behöver bytas!
TACK till alla som deltog och arrangerade dagen!
Dagens avslutades sedan för oss i Medtech4Health med flera med ett mycket spännande och roligt studiebesök på nyinvigda Bild och Interventionscentrum på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BoIC. Vilken förmån att få se så ny cool teknik i ett processammanhang som kommer skapa mycket klinisk och forskningsmässigt värde till glädje för oss alla. Dessutom i en vacker byggnad med otrolig konst på väggarna, alla tagna på blommor och grönsaker med de olika avbildningstekniker som finns i huset. Ser fram emot PET/MR-installationen framöver.
Stort tack till Jonny Hansson och Ulrika Wallander som guidade oss och till Helene Lindström, MedTechWest, som arrangerade besöket tillsammans med SU.

AKTUELLT
Glad sommar önskar vi från Medtech4Health
Efter en intensiv vår är det snart dags för en välbehövlig sommarpaus. Men först ser vi fram emot att ses i Almedalen där vi är en del av mötesplatsen Tillsammans.
SO Västra stärker innovationskraften genom samverkan och erfarenhetsutbyte
Medtech4Healths nod SO Västra har gjort programmet till en naturlig del av innovationsarbetet i Västra Götaland. Här finns en stark samverkan där metoder och erfarenheter delas framgångsrikt.
Nytt verktyg ska bana vägen för smidigare breddinförande av medicinteknik
Först ut från Medtech4Healths strategiska projekt MedImpact är ett instrument för enklare breddinförande av teknik för egenmonitorering. Med instrumentets frågebatteri blir det möjligt att undvika fallgroparna vid ett breddinförande. Instrumentet finns på Medtech Arena.
Nya satsningar ska göra det lättare för små innovativa medicintekniska företag
Regeringen har gett flera nya uppdrag till myndigheter som arbetar med medicinteknik. Målet är att stärka sjukvården och förbättra Sveriges beredskap vid kriser.
NYHETSBREV
Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.