malmo-4074

Bakom kulisserna på filminspelning av projekt (samt syftet med denna pilot)

En av utmaningarna för oss i Medtech4Health, en vi delar med våra kollegor i andra strategiska innovationsprogram, är hur vi ska stötta de projekt som fått finansiering i våra utlysningar, samt synliggöra resultaten. Det är ju fint att vi delar ut många miljoner till medicinteknik, men vad blir det av pengarna? Vilken nytta får patienterna av pengarna?

Det finns många sätt att berätta om resultaten, beroende på vilka vi vill nå. Exempelvis har flera av våra regionala noder ordnat lokala projektträffar och bjudit in medtechprojekt. Där har de kunnat berätta om sina framsteg och utmaningar för andra i samma sits. Jag har försökt att dokumentera de flesta av dessa träffar och rapportera kort här på webben, inte minst för att samla de önskemål på Medtech4Health som vi fått in den här vägen.

De här bilderna kommer från en helt annan typ av kommunikation av resultat. Under årets European MedTech Week kommer vi att presentera tre olika produkter som alla har fått ekonomiskt stöd i någon av våra utlysningar. I de här filmerna vänder vi oss till patienter och en intresserad allmänhet, vilket är en mer utmanande målgrupp än att vända sig till likasinnade. Idé, projektledare och manusutvecklare är Helene Lindström på MedTech West. Vi har anlitat Medieteknik på Göteborgs universitet för själva produktionen. Blir denna pilot lyckad är givetvis ambitionen att genomföra fler i samma stil.

Bakom kulisserna på filmning i Malmö

Förra veckan tog jag rygg på Filip Asphäll och Pamela Ericsson när de filmade i Malmö. Exakt vad de filmade kommer att avslöjas om ungefär en månad. Några av er kanske redan kan lista ut vad det är för projekt, med tanke på att på översta bilden skymtar en plansch med benens blodådror. På den bilden är fotograf Pamela klädd för att filma benet på en patient.

Det var riktigt intressant att se dem jobba och ta del av en helt annat terminologi. Ord som “stark diskant”, “har du en vinkel?”, “ska jag ta väck filtret” “3,2 gör dig lite blek”, var nya för mig och intressanta att lyssna på.

Tack vare ett försenat tåg var tidsschemat ganska tajt. De började med att rekognosera miljöer och fixa till en bra plats för en intervju. Det skulle gärna vara lagom mycket prylar i bakgrunden så vi möblerade om lite i ett undersökningsrum. Sedan testade de ljussättningen och ljudet. Till sist coachade Filip dagens intervjuperson att svara ungefär som om han satt på en middagsbjudning. Han fattade galoppen snabbt.

Det ska bli riktigt roligt att se de färdiga filmerna, och se om vi kan lyckas sprida dem till de målgrupper som vi har tänkt oss. Fortsättning följer.

Dela gärna detta!

Publicerad: 7 maj 2018

AKTUELLT


Vinsten förstärkte Mindmores verksamhet och teamkänsla

15 oktober 2024|

Medtech4Health Innovation Award 2024 gick till Mindmore – ett digitalt verktyg för bland annat kognitiv svikt. Att valet föll på Mindmore berodde även på att företaget har lyckats väl med en bred implementering: Mindmore används idag aktivt av både regioner och privata vårdgivare .

NYHETSBREV


Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.