IMG_0444

Patientens pris har gett motivation och skjuts framåt

Patientens pris, som varje år delas ut i samband med Medtech4Health Innovation Award, gick i år till gravidappen Ella från Her Company – en digital tjänst med fokus på vård och hälsa – före, under och efter graviditeten.

Patientens pris går till det projekt som bedöms göra störst nytta för patienter, brukare och medborgare. Vi fick en pratstund med Frida Johnson, Co-founder och COO om hur tiden efter prisutdelningen har varit:

– Vi har absolut fått mer uppmärksamhet efter att vi vann Patientens pris. Tiden efteråt har varit motivationshöjande och bekräftande hos oss medarbetare. Vi har även fått en extra skjuts när det gäller att knyta nya samarbeten, säger Frida Johnson.

I dagsläget är Ella i dialog med olika partners för ett sammangående till digifysisk vård. I de här dialogerna har Medtech4Health Innovation Award och Patientens pris gett Ella en extra tyngd. Frida Johnson blev dessutom nominerad till Årets Fysioterapeut tidigare i år och hon tror att priset har haft en inverkan även där.

– Patientens pris var också väldigt roligt för vår personal och den bekräftelse det innebar för dem. Det är ju vårdpersonalen, våra fysioterapeuter, som sköter kontakten med patienterna när de har genomgått den medicintekniska triageringen, säger Frida Johnson.

Ella kommer nu att fortsätta utveckla sina medicintekniska funktioner för att kunna effektivisera och underlätta för vårdpersonal, så att de kan lägga sin tid där det verkligen gör skillnad – i patientmötet.

Mer information och kontakt om Ella:
Frida Johnson, Co-founder och COO, Ella
frida@ella.se

Mer information och kontakt om Medtech4Health Innovation Award, Patientens pris:
Claudia Ciambriello, projektledare, Medtech4Health
claudia.ciambriello@mt4h.se

Dela gärna detta!

Publicerad: 2 oktober 2024

AKTUELLT


NYHETSBREV


Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.