IMG_3327

Snart dags för årets upplaga av Medicinteknikdagarna

Den 8-10 oktober är det dags för Medicinteknikdagarna i Göteborg. Medtech4Health finns givetvis på plats. Vi håller två seminarier om olika former av finansiering och om vägen från idé till patientnytta för medicintekniska innovationer. Vi delar också ut några exemplar av vår populära handbok i montern som vi i år delar med Smartare Elektronikssystem.

Under Medicinteknikdagarna kommer Medtech4health hålla två seminarier. Det första hålls på förmiddagen, onsdagen 9 oktober med rubrik ”Pengar förenklar – när idé blir lösning” handlar om finansiering och att synliggöra vilket stöd som finns att få kopplat till vilken fas man är i, från idé till patientnytta, när det gäller att utveckla en medicinteknisk produkt. Lena Strömberg, Medtech4Health kommer att moderera  en spännande och mycket kunnig panel som i skrivande stund består av: Ulrika Ågren på Almi Invest, Anna Bergstrand på Vinnova, Elisabeth Gustavsson på GU Venture, Jan-Erik Smith på Gobia samt Magnus Larsson på Promimic AB och Anders Höglund på Barncancerfonden. Förutom dragningar om olika finansieringsmöjligheter kommer bolag att få chansen att ställa sina frågor till investerare om hur de kan de få finansiell hjälp i den fas de är i.

–  Med vårt finansieringsseminarium på Medicinteknikdagarna vill vi främst sprida inspiration till bolag eller personer som går och bär på en idé. Vi vill visa att det finns hjälp att få och hur man går tillväga från forskning till skalning av medicintekniska innovationer, säger Lena Strömberg, programdirektör på Medtech4Health.

Den andra sessionen hålls på eftermiddagen, onsdagen 9 oktober under rubriken ”Utveckling av medicinteknik, från idé till patientnytta” Här kommer projektledare från Medtech4Health lyfta ett par av de verktyg som har utvecklats inom programmet som kan underlätta utvecklingsprocessen.”Handbok för effektivare framtagning av medicintekniska produkter” som har tagits fram under ledning av Christina Hugosson kommer lyftas liksom Medgtech Innovation Guide med Fredrik Öhrberg och Per Hallberg från Region Västerbotten och Umeå universitet samt de legala ansvarsaspekterna  som träder i kraft genom resan med Christoffer Hermansson och Ulf Petrusson, Göteborgs universitet.

– För oss på Medtech4Health är det viktigt och naturligt att få vara en del av Medicinteknikdagarna och för mig personligen känns det lite som att komma hem. Jag är medicintekniker i botten och här träffar jag gamla kollegor och får kontakt med både forskare, sjukhustekniker, företag och vårdpersonal. Under Medicinteknikdagarna finns möjlighet att få prata om medicinteknik på riktigt, i vardagen och hur det fungerar just nu mellan patient och personal, säger Lena Strömberg.

Förutom de två seminarierna kommer Medtech4Health att dela monter med Smartare Elektroniksystem, här kommer det att finnas några tryckta exemplar av handboken ”Handbok för effektivare framtagning av medicintekniska produkter” för de som är snabba. Du kan också ladda ner dit eget pdf-exemplar här.

Våra partners erhåller en rabatt vid bokning/anmälan till Medicinteknikdagarna – hör av dig till lena.stromberg@mt4h.se för mer information.

Mer information och anmälan till Medicinteknikdagarna hittar du här.

 

Dela gärna detta!

Publicerad: 19 september 2024

AKTUELLT


NYHETSBREV


Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.