Umea-0190-2

2018 äger European MedTech Week rum vecka 23

European MedTech Week är ett europeiskt initiativ med syfte att öka kunskapen om, och uppmuntra till dialog om, medicinteknik. Bakom evenemanget står den europeiska branschorganisationen MedTech Europe. I Sverige är det den svenska branschorganisationen Swedish Medtech som står för koordineringen. Medtech4Health har via våra noder tagit en aktiv del i veckan och arrangerat flera aktiviteter runt om i landet under MedTech Week 2016 respektive MedTech Week 2017. Första året publicerade vi också en del intervjuer på vår webb under veckan.

2018 års upplaga av European MedTech Week kommer preliminärt att äga rum vecka 23 det vill säga i början av juni. Ur svensk synvinkel är det betydligt bättre att pricka in nationaldagsveckan än midsommarveckan som förra året. Exakt vilka dagar som det blir aktiviteter i Sverige är inte klart, förra året tjuvstartade vi vilket inte var helt fel.

Inbjudningar till seminarier och andra aktiviteter kommer att publiceras i vår kalender allt eftersom de blir klara men vi flaggar för datumen redan nu för att ge andra aktörer möjlighet att delta.

Du kan också delta!

Oavsett om du är patient, anhörig, entreprenör, forskare, medicintekniker, kommunikationsansvarig på storföretag eller läkare kan också vara med under Medtech Week och diskutera medicinteknik. Dela din berättelse om vad medicinteknik är för dig eller vad din arbetsgrupp arbetar med just nu på webben och dela i sociala medier. Använd gärna hashtagg #medtechweek (engelska) eller #medtechweekSE (svenska) när du delar. Alla tweets bidrar till att lyfta upp medicinteknik. Vill du arrangera ett seminarium eller studiebesök, kontakta Swedish Medtech.

Dela gärna detta!

Publicerad: 6 oktober 2017

AKTUELLT


NYHETSBREV


Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.