Sök medel för att expandera i Europa senast 30 mars – flera möjligheter!

Vill ditt företag internationalisera er verksamhet så finns det nu flera möjligheter att söka finansiering inom EIT Health vilket vi tidigare har informerat om.
Aktuellt nu är några spännande möjligheter som stänger den 30 mars 2020. Hinner du inte med i denna vända finns gott om andra möjligheter, du hittar allt under det strategiska projektet Internationalisering här på webben.

Headstart – Snabbspår till marknaden

Programmet påskyndar marknadslanseringen av utvalda startföretag inom hälso- och sjukvården genom bidrag samt stöd i form av nätverkande och utveckling av en projektplan. Den maximala beviljade finansieringen är 50 000 euro.
Läs mer om programmet: https://eithealth.eu/project/headstart/

European Health Catapult – Tävla och presentera din affärsidé för internationella investerare

European Health Catapult är ett utbildnings- och tävlingsprogram som bidrar till utvecklingen av förstklassiga europeiska nystartade företag. Varje år letar EIT Health efter de bästa 42 affärsidéerna från MedTech, BioTech och Digital Health, att presentera för internationella experter och investerare inom EIT Healthsfären.

Dessa kan söka: SME (<50 anställda) och spin-offs, verksamma inom Medtech, BioTech och Digital Hälsa. Företaget måste verka i ett EU-land.
Läs mer om programmet: https://www.europeanhealthcatapult.eu/

Bridgehead – Global: Skräddarsytt stöd för internationell expansion

Programmet är ett infrastrukturprogram som slussar europeiska startups och scaleups företag inom hälsa till ett stort nätverk av inkubatorer på internationella marknader. De ges stöd för att underlätta marknadsinträde utanför sina hemmamarknader. Programmet erbjuder tjänster, resurser och ledigt fysiska platser hos inkubatorer till företag som har det behovet.

Aktuellt just nu är det globala programmet som ska underlätta för europeiska nystartade företag att växa utanför Europa. Programmet är skräddarsytt och flexibelt för att möta företagens specifika behov.

Dessa kan söka: Företag inom digital hälsa (eHälsa, mHealth, kliniska beslutstödssystem, Big Data, Medicinteknik, Lifetech och Biotech (med en digital komponent).
Läs mer om programmet: https://eithealth.eu/project/bridgehead/. Den maximala beviljade finansieringen är 40 000 euro.

PROJEKT INTERNATIONALISERING


Lär mer om möjligheter och om det stöd du kan få här på webben.
Internationalisering