Foto på man 45 år med med skägg. (Jonas Sareld)

Jonas Sareld_SEP17-1433-STOR-PRINT_crop_mm

En vilsam Jul och ett händelserikt Gott Nytt År!

Foto på man 45 år med med skägg. (Jonas Sareld)

2019 är ett år som inleddes precis som det föregående, med en första dag på det nya året. Och det kommer gå till ända på samma vis – med den sista dagen på året. Inget nytt under solen där inte. Men ändå så mycket nytt och annorlunda att det nästan är svårt att tro sina ögon mellan varven. Vi har en svensk klimatrepresentant, Greta Thunberg, som nyligen blev utnämnd till ”person of the year” av tidningen Times och som vi inte kände till för i princip ett år sedan. Hälso- och sjukvården står liksom klimatet inför väldigt dramatiska förändringar framöver med stora behov som kräver innovativa lösningar i drift för att övervinnas. Den behöver, liksom klimatfrågan, en stark röst som talar om riktiga behov för riktiga människor – inte nya rapporter och betraktelser (liksom denna) om hur det skulle behöva vara. Utan lite riktig verkstad.

Tillbakablick på 2019

Nu har jag varit programdirektör för Medtech4Health under drygt 8 månader och kan nu, såhär i juletider, summera min första tid i programmet . Mycket har hänt i år, bland annat har vi haft tre utlysningar som inneburit projektstart för många projekt vars resultat ska bidra till framtidens medicintekniska lösningar och processer. Det är en spännande början.

Spaning mot 2020

Under kommande händelserika år ligger programmets fokus på att jobba ännu närmare våra olika projekt! Bland annat vill vi aktivera olika typer av implementeringsstöd för att de projekt och lösningar som finns inom Medtech4Health. Vi vill att de ska få så mycket support som möjligt för att lyckas med införandet av nya lösningar och arbetssätt inom vård och omsorg.

Slutligen, för att fånga upp min inledande önskan om riktig verkstad, så vill jag uppmana er alla att nominera kandidater till Medtech4Health Innovation Award.

Men innan dess ska jag passa på att njuta lite av en jul- och nyårsskimrande paus och ber att få besvära er alla om en God och skön Jul samt ett riktigt Gott Nytt År 2020.

Helghälsningar

Jonas Sareld, Programdirektör

AKTUELLT


NYHETSBREV


Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health – prenumera på vårt nyhetsbrev.

Dela gärna detta!

Publicerad: 20 december 2019

AKTUELLT


NYHETSBREV


Följ nyheter och utlysningar från Medtech4Health - prenumera på vårt nyhetsbrev.