Föreslå ett Kliniskt fellowship inom AIDA

Är du anställd i vården och intresserad av att arbeta med att hjälpa AI-verktyg nå klinisk användning? Eller att utveckla din kompetens på området? Då kan ett kliniskt fellowship inom AIDA vara något för dig. Detta passar för dig som är radiolog eller patolog, färdig specialist eller under ST, men är även en möjlighet för dig inom andra relevanta yrkeskategorier såsom sjukhusfysiker, röntgensjuksköterska eller biomedicinsk analytiker.

Ett kliniskt fellowship inom AIDA är ett individuellt projektarbete där man i samarbete med tekniska innovatörer arbetar med AI-baserade beslutsstöd inom bildmedicin. Tidsplanen kan helt anpassas till personliga förutsättningar, både kortare och längre insatser är välkomna, och det går bra att sprida dem över tid. Erbjudandet innefattar upp till 50% finansiering av kostnader och tillgång till en unik ”arena” med experter och verktyg. För inspiration kan du hitta tidigare kliniska fellowship här.

För tillfället finns ingen öppen förslagsrunda för Kliniska fellowship. För referens beskrivs nedan förutsättningarna för tidigare rundor.

Fullständig information om förutsättningarna finns i följande dokument: Opportunity for Clinical fellowships. Nedan följer en sammanfattning:

  • För anställda hos en svensk vårdgivare
  • Projektplanen ska innehålla konkreta aktiviteter inom bildmedicinsk AI
  • Bidraget från AIDA får täcka högst 50% av projektkostnaden, och vara högst 200 kSEK
  • Projekt kan således t ex ha kostnadsbudget 400 kSEK, varav 200 kSEK ersätts med AIDA-bidrag, eller kosta 200 kSEK, varav 100 kSEK ersätts, osv
  • Det finns möjlighet till en Innovationscheck på 50 kSEK att användas till AI-utvecklande underleverantörer
  • Projektstart senast sex månader efter ansökningsdeadline, projektslut senast tolv månader efter projektstart
  • Krav på viss fysisk närvaro på mötesplatsen (ofta CMIV, Linköping) i samband med AIDA:s workshop-serie

Förslag enligt mallen Template AIDA clinical fellowship proposal skickas till Arenaledaren på aida-director@medtech4health.se, gärna i god tid innan deadline för att möjliggöra dialog om utformningen.

Om intresse för ett fellowship finns, men det saknas en konkret projektidé eller teknisk motpart, kan AIDA hjälpa till att utveckla innehåll och samarbeten. Hör även då av dig till Arenaledaren, även här i god tid innan deadline.

AIDA MENY


KONTAKT


Claes Lundström
Claes LundströmArenaledare

KALENDARIUM


MER INFORMATION


AIDA har sin fysiska bas på Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering, CMIV, vid Linköpings universitet.CMIV har mångårig erfarenhet av att jobba med teknikutmaningar inom bildmedicin och att föra dess in i klinisk verksamhet. CMIV är också internationellt erkänt för sin kliniknära och tvärvetenskapliga spetsforskning inom bild- och funktionsmedicin, med verksamhet inom avbildning, bildanalys och visualisering. Du kan läsa mer om AIDA och CMIV på liu.se/forskning/aida